петак, 13. септембар 2013.

PORAZ U PRVOJ PRIJATELJSKOJ UTAKMICI

U srijedu su naše odbojkašice u Herceg Novom odigrale prvu pripremnu utakmicu pred početak sezone a protivnik je bila ekipa Karagande, učesnik Super lige Kazahstana, koja se priprema na crnogorskom primorju. Kazahstanke su bile bolje i slavile rezultatom 3:0, po setovima 19:25, 18:25 i 25:27. Iako je za prvu utakmicu izabran izuzetno jak rival iz vrha Kazahstanske odbojke, naše odbojkašice su pokazale solidnu igru i potvrdile da posjeduju kvalitet.

Ipak, česte oscilacije u igri i mnogo grešaka tipičnih za početak pripremnog ciklusa prevagnulo je na stranu ekipe iz Karagande. Očigledno je bilo da je naša ekipa još uvijek neuigrana i da će tek u narednim mečevima postepeno popravljati svoju igru. Solidna partija je pružena, a kada cijela ekipa uđe u formu i uigra se, sasvim je sigurno da će i rezultati biti znatno bolji u onim važnijim, takmičarskim utakmicama. Treba dodati i da je fantastičnu partiju protiv Kazahstanki pružilo i prvo ovosezonsko pojačanje, korektor Nataša Slijepčević koja je najavila da će biti veliko pojačanje i lider ekipe.

Trener Ivan Maljević zadovoljan je partijom svojih odbojkašica, priznajući da su napravili veliki broj nepotrebnih grešaka ali i dodajući da je to sasvim očekivano za prvu kontrolnu utakmicu. Maljević je istakao da je ekipa Karagande sjajna ekipa, izuzetno kvalitetna i na kraju priprema gdje već dostižu formu.

Nova prijateljska utakmica igra se već u petak, u Herceg Novom gdje će protivnik biti ponovo ekipa Karagande koja će time i završiti pripremni ciklus u Crnoj Gori. Do početka sezona ŽOK Gacko planira odigrati još nekoliko jakih prijateljskih mečeva, a najjaču provjeru imaćemo protiv reprezentacije Crne Gore koja se priprema za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Нема коментара: