петак, 20. децембар 2013.

TEŽAK ISPIT U VIŠEGRADU

U okviru XII kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, poslije kojeg slijedi zimska pauza, ekipa ŽOK Gacko u subotu 21 decembra u 18:00 časova gostuje u Višegradu domaćoj ekipi Hidroelektrane na Drini.

 GATAČKE "TIGRICE" 


Domaća ekipa posle 11 kola u kojima je ostvarila 7 pobjeda i 4 poraza, zauzima četvrto mjesto sa osvojena 22 boda, sedam manje od naše ekipe. Nakon nešto lošijeg starta sezone Višegrađanke su pronašle svoju igru i vezale nekoliko odličnih rezultata zahvaljujući kojima su izbili u sam vrh tabele. U poslednja četiri kola vezali su četiri pobjede u kojima su izgubile samo set. Iako se radi sve o ekipama iz donjeg dijela tabele, ipak su Višegrađanke pokazale znanje i umijeće i ostvarile vrijedne i ubjedljive pobjede.

U proteklih 11 kola, HE na Drini samo u dva kola nije osvojio nijedan bod, i to protiv naše ekipe i Kule iz Gradačaca. Zanimljivo je to i da su svakom protivniku uzimali najmanje jedan set osim našoj ekipi. O kako ozbiljnoj ekipi se radi najbolje pokazuje činjenica da su višegrađanke jedine u ovoj sezoni uspjele da osvoje set protiv ekipe Bimal Jedinstva. Čak su protiv brčanki vodile 2:0 ali na kraju nisu uspjele da taj rezultat pretvore u svoju konačnu pobjedu.

Domaćin je izuzetno kvalitetna ekipa koja na svom parketu igra odlično, ali i pored toga ŽOK Gacko je i u ovome meču favorit. Naša ekipa je kompletna, bez problema sa povredama i puna želje da pobjedom spusti zavjesu na 2013 godinu koja će zlatnim slovima biti ispisana u istoriji kluba.

U ostalim mečevima XII kola sastaju se: Modriča - Radnik, Jahorina - Bihać, Slavija - Kula Gradačac i Sloboda Tuzlafarm - Bimal Jedinstvo

Нема коментара: